Прес-центр22 травня 2018, 13:05

«Науковий пікнік» на Сватівщині

21 травня біля Сватівського районного народного дому «Сватова-Лучка», в рамках проекту «Пересувна виставка цікавої науки», відбувся районний дитячий фестиваль «Науковий пікнік», який відвідали голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров, заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко,  заступник голови районної ради Людмила Павлова, координатор проекту Вікторія Круглова, учнівська молодь Сватівського району.

Основна мета заходу – популяризація науки і стимулювання у школярів інтересу до наукових спостережень, дослідів та відкриттів.

На молодь чекала цікава подорож у світ науки. Організатори захоплювали та розважали дітей, розкриваючи таємниці фізики, хімії, біології та інших сфер науки, використовуючи різні практичні підходи.

Звертаючись до присутніх Дмитро Мухтаров зазначив, що «розвиток науки та впровадження новітніх технологій є основою економічного зростання держави. Разом з тим, це – основа інтелектуального потенціалу нації, запорука її майбутнього». Він  побажав школярам успіхів, натхнення та  нових наукових досягнень.

         У парку ім. Тітова, в рамках проекту «Культурний майнінг», за підтримки фундації соціальних інновацій «З країни в Україну», школярі відвідали майстерню технічної творчості «Діти – дітям», де вони  мали змогу створити власну іграшку, чи намалювати малюнок шляхом випалювання по дереву. Їх вироби будуть передані до дитячого відділення Сватівської обласної психіатричної лікарні.