Прес-центр13 червня 2019, 20:06

Незабаром п’ять закладів первинної медичної допомоги Сватівщини отримають телемедичне обладнання, а Мілуватська лікарняна амбулаторія ще й сучасний санітарний транспорт

Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30 травня 2019 року № 123, Мілуватську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини забезпечать новим службовим автотранспортом. На втілення цього проєкту у державному бюджеті передбачено 500 тис. грн.
Згідно з іншим наказом цього Міністерства (№ 124 від 30.05.2019), Коржівську, Мілуватську, Містківську, Новоселівську та Райгородську сімейні амбулаторії оснастять комплектами сучасного телемедичного обладнання. Їхня загальна вартість складає 550 тис. грн.
Обладнання для телемедицини та автомобіль будуть придбані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

ДОВІДКОВО: Телемедицина (від грец. tele - дистанція, лат. Meder - лікування) - напрямок медицини, а саме комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги, з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником) (За матеріалами Вікіпедії).