Прес-центр12 серпня 2019, 16:08

Обговорені нагальні питання життєдіяльності району

12 серпня перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Либа за участі заступника голови райдержадміністрації Ганни Лемешко провів нараду з головами територіальних громад району, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій району.

Про підготовку до проведення Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас» інформувала Ганна Лемешко. Вона ознайомила учасників наради з програмою фестивалю, наголосила на належній підготовці до його проведення та презентації Сватівського району.

Олексій Либа акцентував увагу на проведенні заходів з благоустрою території району органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, установами, підприємствами та організаціями.

Зі звітом про роботу зі зверненнями громадян за І півріччя 2019 року виступили Верхньодуванський сільський голова Олена Кривошлик та в.о. Круглівського сільського голови Тетяна Широка. Найбільше питань, які порушили у своїх зверненнях мешканці сіл, стосувалися соціального захисту населення, екології та ремонту доріг.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Микола Кодацький звітував про виконання місцевих бюджетів Сватівського району за січень-липень поточного року.

З доповіддю про дотримання вимог податкового законодавства громадянами, які обробляють земельні ділянки (паї) без укладання договорів оренди з власниками цих ділянок та про проведення інвентаризації земельних ділянок,  інформувала в.о. начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Наталія Промишлянська.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Валерій Усов акцентував увагу голів органів місцевого самоврядування на необхідності оновлення містобудівної документації; отримання дозволів на спецводокористування в Маньківській, Стельмахівській, Круглівській сільських радах; розповів про можливість проведення ремонту автомобільних доріг комунальної власності на умовах співфінансування.

Головний спеціаліст з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації Євген Кривунченко інформував про інвентаризацію захисних споруд та укладання договорів з Луганською комунальною установою «Обласна рятувально-водолазна служба»  для обстеження акваторії дна на водних об’єктах району.