Прес-центр16 травня 2018, 11:05

Обговорено питання збільшення надходжень до місцевих бюджетів району

Формування місцевого бюджету, його виконання, якість соціальних послуг, що надаються за бюджетні кошти завжди будуть в центрі уваги суспільства. Залежно від того, як формується бюджет самостійної одиниці, можна говорити наскільки є повноцінною сама система самоврядування. Тому саме місцевим бюджетам, як основній фінансовій базі органів місцевого самоврядування, належать особливе місце в бюджетній системі нашої держави.

Місцеві органи влади можуть і повинні впливати на розвиток бази надхо­джень закріплених доходів через впровадження ефективної політики у сфері управління земельними ресурсами, підтримки підприємств, що створюють нові робочі місця і збільшують фонд оплати праці, інші податкові платежі. Адже  нарощування надходжень  сприятиме збільшенню об’ємів витрат на надання послуг, за які вони відповідають.

З метою надання практичної допомоги органам місцевого самоврядування району в наповненні місцевих бюджетів розпорядженням голови райдержадміністрації було створено робочу групу з координації спільних дій органів фіскальної служби, виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до місцевих бюджетів Сватівського району.

На засіданні робочої групи, яке відбулося  14.05.2018 під головуванням Мухтарова Д.Х., голови райдержадміністрації, членами групи було надано конкретні пропозиції щодо вжиття заходів, направлених на збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Також робочою групою задля цього підготовлено та направлено звернення до голів територіальних громад району щодо надання необхідної інформації для її подальшого аналізу та опрацювання.