Прес-центр28 травня 2019, 14:05

Обговорили питання попередження виникнення пожеж в екосистемах

28 травня очільник району Дмитро Мухтаров провів робочу нараду з головами місцевих рад Сватівського району. У нараді також взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, фахівці установ та організацій району.

Першочергово будо заслухано інформацію заступника начальника міськрайонного відділу ГУ ДСНС Сергія Якухіна. Він інформував про заходи з попередження виникнення пожеж та дотримання правил пожежної безпеки у пожежонебезпечний період на території Сватівського  району. Сергій Якухін наголосив на поновленні матеріальних резервів усіх рівнів для здійснення заходів з протидії пожежам у природних екосистемах.

Голова райдержадміністрації зазначив про необхідність проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та власників земельних ділянок, які межують з лісовими масивами, щодо заборони випалювання сухостою, дотримання правил пожежної безпеки на сільськогосподарських угіддях та  при відвідуванні лісів.

 З інформацією щодо запобігання загибелі людей на воді в літній період 2019 року на території Сватівського району виступив головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Євген Кривунченко.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Сергій Гургуц інформував про попередження випадків масового отруєння бджіл при проведенні весняно-польових робіт з використанням агрохімікатів та безпечного застосування засобів захисту рослин.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району Раїса Левенець інформувала про стан укладання декларацій між сімейними лікарями та мешканцями району. Також вона акцентувала увагу очільників територій на правилах отримання безоплатної медичної допомоги у закладах охорони здоров’я району й необхідності укладання  угод з лікарями первинної ланки до 1 липня 2019 року.

По завершенні наради керівник району закликав усіх учасників наради до співпраці задля забезпечення стабільного економічного та соціального розвитку Сватівщини.