Прес-центр20 березня 2020, 20:03

Обговорили питання посилення заходів безпеки в районі

20 березня заступник голови райдержадміністрації Альона Акименко провела засідання тимчасової районної протиепідемічної комісії щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

В першу чергу була заслухана інформація секретаря комісії Оксани Слободян щодо стану виконання розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації від 17.03.2020 № 204. За її інформацією, відповідно до розпорядчих документів, призупинено навчальний процес у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти району; обмежено проведення загальнорайонних, освітніх, спортивних, розважальних та інших масових заходів; на період карантину обмежено прийом громадян в окремих структурних підрозділах райдержадміністрації.

Одночасно з цим на території району припинено роботу 2-х ринків, 122-х пунктів роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, 12-ти закладів громадського харчування, 29-ти об`єктів надання побутових послуг; перевізниками внутрішньорайонних пасажирських маршрутів припинено надання послуг; обмежено до 10 чоловік одночасно кількість пасажирів на автобусних маршрутах в м.Сватове.

В районі розгорнута масштабна інформаційна кампанія серед населення через інформаційні стенди, офіційні вебсторінки органів державної влади району, інтернет-мережу, засоби масової інформації, радіо, тощо щодо запобігання поширенню захворювання на коронавірусну інфекцію. В медичних, аптечних закладах, мережі магазинів продуктів харчування району постійно розповсюджуються тематичні інформаційні пам’ятки.

Також на виконання протоколу засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 18.03.2020 № 6, комісією було прийнято рішення про створення робочої групи для проведення рейдів з метою контролю дотримання чинного законодавства та обмежень, пов’язаних із запобіганням поширенню та території району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.