Прес-центр19 червня 2021, 15:06

Обласний фестиваль «Української народної іграшки та гри»

18 червня Кремінщина радо зустрічала 22 територіальні громади краю в рамках фестивалю, присвяченого 83-й річниці утворення Луганської області. Делегація Сватівського району на чолі з головою райдержадміністрації Олегом Клименчуковим також стали учасниками заходу.
Фестиваль проходив на березі річки Красної, де облаштували території для виступу Луганського обласного козачого кінного театру та виставки декоративно-ужиткового мистецтва «Витоки». Найкращі майстри Луганщини презентували різні напрямки декоративно-ужиткового мистецтва, ознайомили з українською народною іграшкою, якою гралися ще в далеку давнину, та провели майстер-клас з виготовлення виробів мистецтва та оберегів українського народу.
Олег Клименчуков відвідав всі локації та підтримав майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які захищали традиції та символіку району.
Фестиваль був збагачений етнічними дійствами, а, особливо, українськими народними іграми та розвагами, які не залишили байдужими ані дітей, ані дорослих.
Традиційною прикрасою фестивалю став концерт за участі аматорських колективів Луганщини під назвою «Вінок України виплітаю з талантів рідного краю».