Прес-центр18 жовтня 2018, 16:10

Очільник району взяв участь в акції «WalkforFreedom/Хода за свободу»

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми. В цей день у всіх областях України, а 20 жовтня в місті Києві пройде всесвітня щорічна акція «WalkforFreedom/Хода за свободу». Цей захід спрямований на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Сучасне рабство – це міжнародний злочин, який вражає усі нації, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Істина полягає в тому, що, без усвідомлення проблеми, її важко подолати.

Сьогодні на подвір’ї Сватівської загальноосвітньої школи  №1 за участі голови Сватівської райдержадміністрації Дмитра Мухтарова, його першого заступника Олексія Либи та заступника Ганни Лемешко відбулася акція «Хода за свободу».  

         Дмитро Мухтаров розповів учасникам заходу про ризики та наслідки потрапляння людей в рабство у XXI сторіччі. «Торгівля людьми є грубим порушенням прав людини, яке калічить долі тисяч українців, а злочинцям приносить надприбутки. Від цього може постраждати будь-хто, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Статистика надання допомоги постраждалим особам в Україні свідчить, що чоловіки і жінки становлять приблизно однакову кількість серед постраждалих; 10% постраждалих – діти, які є особливо вразливою та незахищеною групою», - зазначив у своїй промові очільник району.

В рамках акції присутні запустили в небо повітряні кульки зі штрих-кодом «Ми - не товар».