Прес-центр8 травня 2018, 15:05

Операторам ринку харчових продуктів необхідно пройти державну реєстрацію потужностей

Стаття 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зобов’язує пройти обов’язкову реєстрацію потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та обігу харчових продуктів. Потужностям у реєстрі присвоюється особистий реєстраційний номер.

Для проведення процедури реєстрації власник потужності повинен звернутися до Сватівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області (м. Сватове, вул. Державна, 58) та надати заяву встановленої форми і додаткові відомості. Державна реєстрація буде проведена протягом 15 робочих днів. 

Оператором ринку є суб’єкт господарювання, який проводить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, за допомогою яких проводиться первинне виробництво, реалізація та обіг харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів.

До харчових продуктів належить речовина або продукт (не перероблені, частково перероблені або перероблені), призначені для споживання людиною. Також  до них належать напої (в т.ч. вода питна), жувальна гумка та інші речовини, що спеціально включені до харчових продуктів під час виробництва, підготовки або обробки.

Разом з цим просимо взяти до уваги, що за виробництво та обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладання штрафу: на юридичних осіб у розмірі 20 (двадцяти) мінімальних заробітних плат; на фізичних осіб – підприємців у розмірі 11 (одинадцяти) мінімальних зарплат.

         Звертаємо особливу увагу на постачання харчових продуктів у навчальні заклади району, дотримання законодавства суб’єктами господарювання (в частині державної реєстрації), які будуть брати участь в тендерах на постачання харчових продуктів в навчальні заклади.

 

За інформацією Сватівського міжрайонного управління

ГУ Держпродспоживслужби