Прес-центр17 червня 2020, 11:06

«Оздоровчу кампанію буде дозволено розпочати тільки після закінчення загальнонаціонального карантину», - Катерина Безгинська

16 червня  голова райдержадміністрації Валерій Честних, начальник управління соціального захисту населення Тетяна Шумакова, начальник відділу освіти Олена Юхновець та директор районного комунального позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Гончарівський» Едуард Пархоменко взяли участь у розширеному засіданні обласного міжвідомчого штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Катерини Безгинської.

Відкриваючи засідання, заступниця голови облдержадміністрації нагадала, що рішення про можливість початку оздоровчої кампанії буде прийматися Урядом не раніше 22 червня, на наступному етапі виходу з карантинних обмежень та на підставі рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України. Нею було відзначено, що не всі території Луганщини готові проводити літнє оздоровлення. Проте цього року в Луганській області, з урахуванням перенесення термінів оздоровчої компанії та актуальної загрози погіршення епідеміологічної ситуації, спричиненої розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, планується оздоровити тільки 12,1 тис. дітей, з них – 10,8 тис. дітей пільгових категорій, що складає 50 % показника 2019 року.

У свою чергу Валерій Честних поінформував, що за умов скасування карантинних заходів та обмежень у Сватівському районі заплановано роботу 18 пришкільних таборів відпочинку, де буде оздоровлено 510 учнів. Також планується проведення літньої оздоровчої кампанії у СРКПЗОВ «Гончарівський», що буде працювати у дві табірні зміни і передбачає оздоровлення 250 дітей, в тому числі 225 – за рахунок бюджетних коштів. Наразі в районі прийнято цільову програму оздоровлення на 2020 рік, виділено відповідні кошти. Тож СРКПЗОВ «Гончарівський» готовий надавати послуги з оздоровлення та відпочинку, оздоровчий заклад відповідає вимогам законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Катерина Безгинська наголосила, що літню оздоровчу кампанію в області буде дозволено розпочати після закінчення загальнонаціонального карантину та за умов дотримання рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України.