Прес-центр6 жовтня 2020, 10:10

Пам’ятати, щоб жити!

4 жовтня на стадіоні Центру культури та дозвілля у м. Сватове відбувся щорічний кубок з футболу, присвячений пам’яті сватівських вболівальників футбольної команди «Шахтар», які трагічно загинули в ніч з 3 на 4 жовтня 2010 року, повертаючись з матчу «Шахтар – Динамо».

Перед початком змагань була проведена панахида за загиблими земляками: Ганжиновим Сергієм, Замаєвим Олександром, Кушнарьовим Вадимом, Літвіном Євгеном, Морокою Костянтином, Цвіташем Олегом, Щербаком Максимом. Також вшанували пам’ять Геннадія Несміянова, людини, яка більшість свого життя присвятила футболу Сватівщини.

Зі словами співчуття до рідних та близьких загиблих, які були присутні на змаганнях, звернулися голова райдержадміністрації Валерій Честних, голова районної ради Віта Сліпець, міський голова Євген Рибалко.

У кубку взяли участь 8 команд: сіл Гончарівка, Куземівка та  Преображенне, Нижньодуванської  ОТГ, команди Сватівського відділу поліції, ветеранів та рятувальників «Вогнеборець» та «Юнаки». Неофіційно, з метою популяризації кубку, грали чотири команди дітлахів.

У грі за 3 місце між командами Гончарівки і Куземівки сильнішими виявилися куземівці.

Фінальна зустріч між «Вогнеборцем» та «Юнаками» закінчилася з рахунком 4:0 на користь команди «Вогнеборець», яка і стала володарем кубку.

Організаторами та суддівською колегією турніру кращим гравцем визнано Давиденка Микиту (команда «Юнаки»), який був нагороджений пам’ятною статуеткою і грамотою.

Команда-переможець була нагороджена перехідним кубком, грамотою, медалями. Призери – грамотою, медалями та футбольними м’ячами.

Сватівська райдержадміністрація висловлює подяку всім командам, які взяли участь у змаганнях, їхнім представникам та спонсорам. Проте, у цій ситуації перемога залишається на другому плані, на першому ж - пам’ять про людей, яких з нами вже немає. Рідним та близьким хлопців, які трагічно загинули у 2010 році, від організаторів та учасників заходу – щирі співчуття.