Прес-центр8 квітня 2019, 11:04

Під час апаратної наради вшанували пам'ять загиблого земляка

8 квітня голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров провів щотижневу апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підпорядкованих райдержадміністрації установ та закладів, участь у якій взяли перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Либа та заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко.

Апаратну нараду Дмитро Мухтаров розпочав із пропозиції вшанувати пам’ять Дмитра Стрекнєва, мешканця смт Нижня Дуванка, солдата Збройних Сил України. Він, разом зі своїм побратимом, поліг в бою 6 квітня в районі хутора Вільний (біля міста Золоте) в Попаснянському районі. Дмитро обороняв Україну, захищав її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність, сумлінно і чесно виконував військовий обов’язок.

Очільник району надав доручення щодо належної організації церемонії поховання захисника держави.

Під час наради про стан справ у підпорядкованій сфері діяльності звітували керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, районних комунальних закладів та установ, представники територіальних підрозділів органів виконавчої влади.

Були заслухані питання виконавської дисципліни, звернень громадян, надходження та використання коштів районного бюджету, призначення субсидій, перебігу навчального процесу у загальноосвітніх закладах та роботи закладів системи охорони здоров’я.

З інформацією про хід весняно-польових робіт 2019 року в сільськогосподарських підприємствах району виступив начальник управління агропромислового комплексу райдержадміністрації Сергій Гургуц. Він зазначив, що на теперішній час озимі культури  на зерно підживлені на площі 25,2 тис.га (88,5% до плану); посіяно ранніх ярих культур на площі 1636 га, в тому числі ярого ячменю - 981 га, вівса - 343 га, гороху - 312 га.

Заступник начальника Сватівського відділу поліції Юрій Сорока інформував про стан правопорядку в районі: на минулому тижні сталася одна резонансна подія – дорожньо-транспортна пригода з летальним наслідком в селі Гончарівка.

Заступник начальника міськрайонного відділу ГУ ДСНС Сергій Якухін повідомив, що протягом минулого тижня у районі трапилося 19 пожеж в екосистемах, було виявлено та знешкоджено 4 бойові гранати.

Дмитро Мухтаров надав доручення організувати проведення наради з представниками правоохоронних органів щодо забезпечення правопорядку, додержання прав і свобод громадян під час підготовки та проведення другого туру чергових виборів Президента України на території району.