Прес-центр9 лютого 2021, 15:02

Підсумки призову, звернення громадян, питання реорганізації райдержадміністрацій…: за матеріалами апаратної наради

9 лютого голова райдержадміністрації Валерій Честних провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів та спеціалістами за окремими напрямками роботи райдержадміністрації.

Перше питання порядку денного – результати проведення призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2020 року. За інформацією доповідачки, головного спеціаліста райдержадміністрації з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Тетяни Попової, до лав Збройних Сил України було відібрано та доставлено до обласного збірного пункту 25 мешканців Сватівського району, 15 з яких призвано та відправлено у війська.

Характерно, що значна кількість призовників не з’явилася на засідання районної призовної комісії без поважних причин, а це 338 осіб. Матеріали стосовно них були передані до Сватівського відділу поліції для встановлення фактичного місця перебування призовників, які не проживають за місцем реєстрації.

Також на нараді було підбито підсумки виконавської дисципліни та роботи зі зверненнями громадян у райдержадміністрації впродовж 2020 року. Так, за минулий рік райдержадміністрацією було виконано 1045 контрольних документів органів влади вищого рівня. При  цьому порушень виконавської дисципліни зафіксовано не було. Протягом звітного періоду до райдержадміністрації за вирішенням своїх проблем звернулося 817 громадян, у 2019 їх було 1285. Переважна кількість звернень стосувалася питань соціального захисту, охорони здоров’я та житлово-комунального господарства.

Наостанок присутні обговорили питання реорганізації районних державних адміністрацій, з яким виступила керівник апарату Наталія Наугольна. У результаті змін меж Сватівського району реорганізовуються Білокуракинська та Троїцька райдержадміністрації. Після завершення усіх передбачених чинним законодавством процедур замість трьох органів виконавчої влади районного рівня існуватиме один – Сватівська райдержадміністрація. Її повноваження розповсюджуватимуться на територію Сватівського району, до складу якого входять 7 територіальних громад: Сватівська міська, Білокуракинська, Красноріченська, Лозно-Олександрівська, Нижньодуванська, Троїцька селищні та Коломийчиська сільська.

На теперішній час райдержадміністрацією виконано значний обсяг робіт щодо початку роботи у нових умовах. Зокрема: затверджено нову структуру та штатні розписи; створено 18 віддалених робочих місць в смт Білокуракине та смт Троїцьке; з огляду на передачу певних повноважень та функцій райдержадміністрації органам місцевого самоврядування, розпочато ліквідацію відділу культури, молоді та спорту та відділу освіти райдержадміністрації, змінено вид структурного підрозділу з питань фінансів з управління на відділ. Наразі працівники райдержадміністрації беруть участь у проведенні інвентаризації майна та активів райдержадміністрацій, що реорганізуються, підготовці передавальних актів, передачі документів тривалого зберігання тощо. Робота в цьому напрямку триватиме й надалі.

За підсумками наради Валерій Честних подякував усім за злагоджену роботу та надав низку доручень окремим посадовим особам.