Прес-центр13 червня 2019, 16:06

Питання соціального захисту дітей

13 червня заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко провела чергове засідання робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Сватівському районі. На ньому були розглянуто результати оцінки потреб дітей-учнів Сватівської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та їх сімей, які проводилися відповідно до Регіонального плану заходів щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2018-2026 роки.

         На виконання Регіонального плану, з метою попередження розлучення дітей з біологічними родинами, було визначено необхідність розвитку системи якісних і ефективних послуг на рівні громад, що відповідають потребам дітей та сімей з дітьми.

         Кожна дитина має право жити і виховуватись в сімʼї, яка є найкращим середовищем для формування особистості дитини. Цей принцип є головним у формуванні державної політики.

         Для громад найголовніше сьогодні – визначитись, які послуги мають бути розвинені на рівні громади для того, щоб діти не потрапляли в інтернатні заклади. Тому особливо важливо, щоб громада була відповідальною за кожну дитину, яка мешкає на її території. Суть реформування полягає в тому, щоб підтримати сім’ю, яка опинилася в складних життєвих обставинах, своєчасно та якісно надати потрібну послугу.

         З цією метою членами робочої групи був обговорений та схвалений проект перспективного плану розвитку системи соціальних послуг для підтримки сімей і дітей в Сватівському районі на 2019-2026 роки.