Прес-центр1 жовтня 2020, 16:10

ПОДАЙМО РУКУ ДОПОМОГИ!

Не встигла Луганщина оговтатися від масштабних літніх лісових пожеж, як на нашу землю знову прийшла біда: впродовж дня 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж у природних екосистемах (21 з них – у Сватівському районі), які внаслідок сильного вітру швидко розповсюдилися на значну площу.

Найбільш складна ситуація виникла вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапив 31 населений пункт.

Станом на 14 годину 1 жовтня загальна площа, пройдена вогнем, становить понад 11 тисяч гектарів, у населених пунктах вогнем пошкоджено понад 250 будівель, загинуло 9 мешканців області, ушпиталено 14.

З небезпечної зони евакуйовано 120 осіб, наразі їх забезпечено місцем проживання, харчуванням, медичними послугами. Проте постраждалі мають потребу у теплОМУ ОДЯЗІ та ТЕПЛИХ речах, взутті, засобах гігієни.

Шановні краяни! Звертаємося до вас з проханням відгукнутися на біду наших земляків, як вміють це робити сватівчани, й надати можливу допомогу.

У Сватівському районному народному домі «Сватова-Лучка» (м. Сватове, майдан Злагоди, 43) розгорнуто пункт для збору речової допомоги постраждалим від пожеж, який працюватиме у п’ятницю 2 жовтня та понеділок 5 жовтня з 8 до 16 години.

Контактна особа з питань збору допомоги – Ольга Казарян, 066-153-74-33.

Заздалегідь вдячні за небайдужість до людського горя й підтримку потерпілих від надзвичайної ситуації на Луганщині.

 

Голова Сватівської райдержадміністрації Валерій Честних

Голова Сватівської районної ради Віта Сліпець