Прес-центр1 квітня 2020, 11:04

"Посилити контроль за виконанням правил карантину», - таким є рішення комісії

31 березня голова райдержадміністрації Валерій Честних провів чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Першочергово було розглянуто питання дотримання правил карантину на території району.

Очільник району зауважив на безвідповідальній поведінці батьків, які дозволяють своїм дітям у вечірній час відвідувати громадські місця, незважаючи на карантинні заходи.

Також Валерій Честних звернув увагу відповідальних осіб на контролі за дотриманням санітарних та карантинних норм працівниками продуктових магазинів, а саме забезпечення засобами індивідуального захисту та  обмеження щодо одночасного знаходження у їх приміщеннях відвідувачів.

Разом з цим проблемним залишається питання незаконної діяльності деяких закладів громадського харчування, а також здійснення в них торгівлі із застосуванням адресної доставки замовлень з порушенням санітарних та протиепідемічних вимог.

           За підсумками розглянутих питань, з метою забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення району, посилення заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, комісією були прийняті рішення, направленні на посилення контролю відповідними органами та вжиття заходів реагування до порушників правил карантину, відповідно до чинного законодавства; проведення роз’яснювальної роботи серед учнівської молоді району щодо дотримання правил карантину, залучивши до цих заходів директорів та вчителів навчальних закладів.

Розглянувши звернення Сватівської міської ради стосовно дозволу на продаж товарів садівництва та городництва на Сватівському міському ринку, комісією було рекомендовано підприємцям здійснювати реалізацію своїх товарів із застосуванням адресної доставки.