Прес-центр24 лютого 2021, 16:02

Потрібно підтримувати тих, хто нас захищає

Починаючи з 2016 й до кінця 2020 року, у Сватівському районі діяла Районна комплексна програма соціальної підтримки сімей учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО/ООС, метою якої була фінансова, соціальна, психологічна підтримка цих категорій осіб та членів їхніх сімей, сприяння вирішенню існуючих у них соціально-побутових проблем, вшанування пам’яті загиблих героїв.

Впродовж минулого року на реалізацію програми з районного «кошика» витрачено майже 300 тисяч гривень. На жаль, з січня 2021 року, у зв’язку з новими бюджетними правилами, фінансові можливості районного бюджету для реалізації заходів цієї програми відсутні. Але, відповідно до Бюджетного Кодексу України, фінансування таких програм може здійснюватися з бюджетів територіальних громад. Їх наразі на території Сватівського району 7: Сватівська міська, Білокуракинська, Красноріченська, Лозно-Олександрівська, Нижньодуванська, Троїцька селищні та Коломийчиська сільська.

Голова Сватівської райдержадміністрації Валерій Честних, спільно з головою Сватівського відокремленого підрозділу Всеукраїнської спілки учасників бойових дій та волонтерів у Луганській області Юрієм Ірхою, звернувся до голів територіальних громад Сватівщини з пропозицією підтримати мешканців району, які є учасниками АТО/ООС, й затвердити відповідні програми на кожній території. На їхню думку, це допоможе заохотити матеріально, підтримати морально й психологічно жителів громад, які виявили бажання нести військову службу у Збройних Силах України за контрактом або вступити до вищих військових навчальних закладів, підвищити рівень соціального захисту їхніх сімей.