26 жовтня 2018, 01:10

Працівники райдержадміністрації взяли участь у тренінгу

25 жовтня, за ініціативи голови райдержадміністрації Дмитра Мухтарова, для керівників структурних підрозділів райдержадміністрації викладач кафедри психології Луганського національного університету ім. Т.Г. Шевченка Дмитро Звонок  провів тренінг на тему «Культура бідності як джерело популізму: від розуміння до трансформації».

Тренінг проходив у форматі активної дискусії, на прикладі Луганської області та південних районів Херсонської області. Її учасники дійшли висновку, що для подолання проявів цього негативного явища, яке є суттєвою перешкодою для розвитку території (як маленької громади, так і країни в цілому) і суспільства, необхідне об’єднання зусиль й узгоджена діяльність державних і недержавних установ та інститутів громадянського суспільства.

Довідково:

«Культура бідності» - це стан незаможних верств населення, який характеризується не тільки матеріальними злиднями, а й соціальною, культурною та психологічною обмеженістю. Люди, які звикли до такого способу життя, не прагнуть подолати його, а відповідно, не хочуть «перестати бути бідними». Вони ніби й не проти якось змінити своє життя, але коли доходить до реальних зусиль, до наполегливих прагнень, здебільшого відступають». (Оскар Льюїс, автор терміну,1959 рік).