Прес-центр12 травня 2021, 11:05

Представники координатора проєктів ОБСЄ в Україні тісно співпрацюють із Сватівською райдержадміністрацією

З метою налагодження співпраці в напрямку протидії торгівлі людьми у квітні відбулась онлайн зустріч регіонального експерта проєкту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми» Ігоря Тридуба з представниками служби у справах дітей та управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації.

Торгівля людьми – це тяжкий кримінальний злочин, є грубим порушенням прав людини та в своїй суті несе загрозу національній безпеці країни. Ця проблема залишається однією з найгостріших в Україні у зв’язку із складною економічною ситуацією, збройним конфліктом на сході України та запровадженням карантинних заходів через COVID-19.

Більшість громадян навіть не підозрюють, що постраждали від торгівлі людьми, тому не звертаються по допомогу, а інколи просто не знають куди звертатися.

Крім цього, на меті експерта ОБСЄ є сприяння посиленню координації діяльності структур, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми, надання рекомендацій щодо ефективної та якісної допомоги можливим постраждалим від торгівлі людьми, консультації щодо розробки та проведення заходів із попередження торгівлі людьми для населення громади.

У подальшому планується продовжити співпрацю з ОБСЄ в напрямку протидії торгівлі людьми.

З презентаційними матеріалами робочої групи «Національний механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні в умовах децентралізації» можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/JbRBcOJ