Прес-центр20 травня 2020, 16:05

Призначено державну соціальну допомогу внутрішньо переміщеним особам

20 травня виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації Альона Акименко провела засідання комісії з розгляду питань щодо призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

За результатами розгляду винесених на порядок денний питань прийняті рішення про призначення (відновлення) соціальних виплат 11-м внутрішньо переміщеним особам.

          На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» засідання комісії проводилося із застосуванням електронних комунікацій та технологій.

          Принагідно повідомляємо, що вищезазначеним законодавчим актом заборонено здійснення перевірок фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб при призначенні (відновленні) соціальних виплат на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни, а комісіям з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам надано право приймати рішення без актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.