Прес-центр20 серпня 2020, 15:08

Призначено державну соціальну допомогу внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО

19 серпня голова Сватівської районної державної адміністрації Валерій Честних провів засідання районної комісії щодо розгляду заяв на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб.

На виконання Закону України від 16.03.2020 № 3219 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», засідання комісії проводилося із застосуванням електронних комунікацій та технологій.

              В ході розгляду питання, комісією було прийнято рішення про перерахунок грошової компенсації трьом особам за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення відповідно до опосередкованої вартості спорудження житла в Луганській області.

 

Також цього дня відбулося засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок коштів районного бюджету окремим категоріям громадян.

В ході роботи комісії розглянуто 8 заяв про надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок коштів районного бюджету особам, які вступили на військову службу за контрактом до Збройних Сил України, по яким прийняті позитивні рішення.

          Нагадуємо, що з питання виплати одноразової грошової допомоги окремим категоріям громадян просимо учасників антитерористичної операції та демобілізованих військовослужбовців можна звернутись до Центру надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс» вікно №9 (1 поверх адмінбудівлі районної ради, майдан Злагоди, 25).