Прес-центр11 липня 2018, 11:07

Продовжується робота з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

10 липня під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації Лемешко Г.А. відбулося засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
Робочою групою проводилося заслуховування суб'єктів господарювання, згідно з інформацією Сватівського відділу Білокуракинського об'єднаного Пенсійного фонду України в Луганській області та доручення голови робочої групи з координації спільних дій органів фіскальної служби, виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до бюджетів Сватівського району. 
Лемешко Г.А. наголосила на тому, що одним із пріоритетних питань на сьогодні є отримання громадянами України достойної заробітної плати та недопущення виплати заробітної плати в «конвертах». 
Під час засідання було заслухано керівників 6 фермерських господарств району, які виплачують заробітну плату працівникам в розмірі мінімальної, у яких існує ризик використання праці неоформлених найманих працівників та 2-х фізичних осіб-підприємців, в яких працювали наймані особи за угодами цивільно-правового характеру.
З керівниками фермерських господарств було проведено бесіду щодо підвищення заробітної плати найманим працівникам; фізичним особам-підприємцям було роз'яснено, що використання праці за цивільно-правовими договорами можливо при виконанні робіт, не пов'язаних з основним видом діяльності. 
Вказані суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язалися зарахувати 3-х працівників до штатної чисельності.