Прес-центр6 лютого 2019, 14:02

Психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції

Відповідно до нормативно-правових актів:

постанови Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 №528 «Про Порядок виплати грошової компенсації вартості проїзду учасників антитерористичної операції до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад»,

постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 №497 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції»,

постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції»

учасники антитерористичної операції з числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни, мають право на отримання послуг із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

 

З метою збереження або відновлення психічного або фізичного здоров`я, зниження частоти та тяжкості наслідків бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій, запобігання інвалідності, профілактики агресивної та саморуйнівної поведінки, організації психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції за бюджетною програмою КПКВК 2505150 «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортного лікування із застосуванням сучасних технологій постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції», управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації надає направлення учасникам антитерористичної операції до реабілітаційних установ.

 

Послуги із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції надаються безкоштовно.

 

Для отримання реабілітаційних послуг отримувач або його законний представник звертається до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, а отримувач або його законний представник, який переселився з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, та заповнює заяву.

 

 

До заяви додаються:

 

- копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

- копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення;

- паспорт громадянина України.

Управління соціального захисту населення, суб`єкт надання послуг та учасник антитерористичної операції укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації.

 

Для отримання більш детальної інформації потрібно звертатись до управління соціального захисту населення за адресою: м.Сватове, майдан Злагоди, 25, каб. №112. тел. для довідок: (06471) 3-19-22.