Прес-центр7 лютого 2020, 12:02

Реабілітація дітей з інвалідністю

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019
№ 309, у 2020 році за принципом «гроші ходять за людиною» можуть бути забезпечені заходами з реабілітації діти з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями.

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами одному із батьків дитини чи її законному представнику необхідно подати до управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями таких документів:

паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма
№ 027/о).

Днем звернення одного з батьків дитини чи її законного представника до управління вважається дата надходження зазначених документів, що реєструються в журналі реєстрації документів.

Більш детальну інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації (м. Сватове, майдан Злагоди, 25, центр надання соціальних послуг «Прозорий офіс», вікно № 10).