Прес-центр6 серпня 2019, 17:08

Реалізація прав дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

З метою організації роботи по забезпеченню дітей – сиріт житлом за рахунок державної субвенції, при райдержадміністрації створена комісія з формування пропозицій стосовно потреби спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

6 серпня під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Ганни Лемешко відбулося перше засідання зазначеною комісії, під час якого було розглянуто питання виконання у районі постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 616.

За результатами розгляду був затверджений перелік дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які мають право на отримання житла або грошової компенсації відповідно до законодавства. Ганною Лемешко були надані відповідні протокольні доручення з реалізації постанови та розподілені обов’язки між відповідальними структурними підрозділами.