Прес-центр26 липня 2018, 10:07

Розгляд колективного звернення

З метою розгляду колективного звернення щодо ремонту багатоповерхового будинку, який був пошкоджений внаслідок вибуху на арсеналі боєприпасів в м. Сватове у 2015 році голова райдержадміністрації Мухтаров Д.Х. за участі начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Усова В.І. здійснив виїзд на кв. Мирний м. Сватове.
Під час огляду будинку Дмитро Мухтаров поспілкувався з мешканцями будинку, які розповіли йому про ушкодження та оглянув пошкодження. 
Також проведено роз’яснювальну роботу з мешканцями щодо створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). 
З 2014 року в Україні працює Урядова програма «теплих кредитів». Програма була розроблена і запроваджена Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) і діє для населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)
Програмою передбачено відшкодування з держбюджету до 40% суми кредиту для ОСББ/ЖБК, як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів з утеплення.
Якщо у складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% – залежно від кількості квартир-субсидіантів.
В червні 2018 року спільною комісією із залученням представників департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, управління капітального будівництва облдержадміністрації, Сватівської райдержадміністрації та Сватівської міської ради проведено обстеження багатоквартирних будинків м. Сватове (в т.ч. будинку №5 по кв. Мирному) для подальшого прийняття рішення стосовно проведення аварійно-відновлювальних робіт Луганською обласною державною адміністрацією. 
З метою надання допомоги у вирішенні питання капітального ремонту будинку №5 по кв. Мирному м. Сватове райдержадміністрацією підготовлено листа до Луганської облдержадміністрації щодо проведення експертизи будівельних конструкцій зазначеного будинку.