Прес-центр19 лютого 2020, 13:02

Розпочала роботу громадська рада при райдержадміністрації

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 5 лютого 2020 року № 44 створено громадську раду при Сватівській райдержадміністрації, до складу якої увійшло 14 представників інститутів громадянського суспільства. 

Громадська рада є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом при органі виконавчої влади, утвореним з представників інститутів громадянського суспільства для забезпечення участі громадян у формуванні та реалізації державної політики.

18 лютого відбулося перше засідання нового складу громадської ради, під час якого було обрано голову ради, його заступників та секретаря.

Головою громадської ради став Юрій Ірха, засновник ГО «Благодійний фонд «Сватівщина», його заступниками - Олена Карауш, голова Сватівської районної ГО «Селянська спілка», та Юлія Огданська, голова Сватівської районної організації «Нові сили», обов’язки секретаря виконуватиме Світлана Ширкова, голова ГО «Райгородська».

Також члени ради затвердили орієнтовний план своєї роботи на І півріччя 2020 року та розробили проєкт Положення про громадську раду, який, відповідно до вимог чинного законодавства, буде подано райдержадміністрації на затвердження.