Прес-центр11 липня 2020, 14:07

Сергій Гайдай став першим пасажиром подовженого залізничного маршруту «Київ – Попасна»

11 липня вперше за шість років війни фірмовий поїзд 020ДП дістався станції Попасна. Очільник області разом із журналістами стали першими пасажирами, які з комфортом проїхали маршрутом «Лисичанськ - Попасна».
Останні шість років тут курсував лише приміський потяг. А щоб дістатися столиці попаснянам необхідно було дві годити їхати дизелем, а потім ще дві години чекати ту ж саму «двадцятку» на вокзалі у м. Лисичанську.
Відсьогодні цієї проблеми більше не існує.
«На переговори щодо подовження маршруту знадобилось десь три місяці.
Ще з 2016 року, коли ситуація біль-менш стабілізувалась, профільний департамент облдержадміністрації та місцева влада Попаснянського району ставили це питання перед «Укрзалізницею», але воно не вирішувалось з
різних причин. За підтримки командуючого Операції об’єднаних сил Володимира Кравченка наразі вдалося домовитися з Міністром інфраструктури Владиславом Криклієм щодо відновлення пасажирського сполучення із Попасною», - прокоментував подію Сергій Гайдай.
Він також вручив начальнику станції «Попасна» регіональної філії «Донецька Укрзалізниця» Олександру Сенькову Лист подяки облдержадміністрації.
«З травня 2014 року ми не бачили тут пасажирських потягів. Тепер ми з’єднані зі всією Україною. Це «перша ластівка», але ми сподіваємось, що усі потяги, які зараз ходять до Лисичанська, подовжать до Попасної. Хай
наступним стане найдовший в Україні маршрут «Попасна - Ужгород», - ділиться радістю Олександр Сеньків.
Він зазначив, що вже продані перші 18 квитів на потяг з Попасної до Києва.
На його думку, у подальшому проблем із пасажирами не буде, адже до 2014 року тут курсували шість пасажирських поїздів. Користуватись потягом будуть, перш за все, військові, студенти та службовці.