Прес-центр29 жовтня 2019, 15:10

Сергій Гайдай запропонує Президенту провести наступний інвестиційний форум у Луганській області

«На даному етапі в мене дві задачі: найближчим часом створити цілісну програму розвитку області або модернізувати діючу та донести до наших інвесторів, що ми реалізуємо проєкти якісно та прозоро. Ідей багато, але, якщо хоча б два проєкти будуть реалізовані – це добре», – зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, відповідаючи на запитання луганських журналістів.

Він зауважив, що в рамках форуму відбулось багато перемовин та укладено чимало попередніх домовленостей, а також висловив упевненість, що перші результати жителі області побачать протягом найближчих двох-трьох місяців.

Сергій Гайдай акцентував, що його пріоритети щодо відновлення Луганщини принципово не відрізняються від визначених раніше – це дороги, водопостачання регіону, розвиток медицини, зокрема створення сучасної обласної лікарні.

Проте, для розвитку регіону необхідно мислити стратегічно. Саме тому Луганська область вийшла на форум із проєктом приєднання колії Кіндрашівська-Нова – Лантратівка до мережі залізниць України, який дозволить пришвидшити подолання економічних наслідків збройного конфлікту на Донбасі, створити нові робочі місця, залучити інвестиції для відновлення та розвитку промислових потужностей.

У планах очільника області також розвиток інформаційної інфраструктури, щоб мешканці тимчасово непідконтрольних територій Луганшини мали доступ до правдивої інформації щодо подій у державі.

«Україна – «хвора» країна, але ми на шляху одужання. Я доведу своєю роботою, що у нас – краще!», – наголосив він.

Сергій Гайдай пообіцяв звернутись до Президента України Володимира Зеленського щодо проведення наступного інвестиційного форуму у Луганській області.