Прес-центр2 травня 2019, 14:05

Сергій Наєв підбив підсумки року ООС

Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв оголосив підсумки року проведення операції Об’єднаних сил. На брифінгу, присвяченому річниці ООС були присутні також виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, керівництво Донецької облдержадміністрації, представники силових та правоохоронних органів.

«Створення Російською Федерацією повноцінних військових командувань рівня армійського корпусу на території ОРДЛО та введення їх до складу восьмої загальновійськової армії Південного військового округу спонукало керівництво нашої держави припинити проведення антитерористичної операції та перейти до військової операції, яка зайняла відповідне місце в оперативному мистецтві Збройних Сил України – операції Об’єднаних сил!» – зауважив Сергій Наєв.

За його словами, формат операції, окрім суто військових завдань, передбачав проведення правоохоронних, цивільно-гуманітарних заходів та реалізацію комплексних проектів щодо відновлення інфраструктури і створення умов для подальшого мирного життя населення регіону.

Серед наших найбільших досягнень Командувач ООС відзначив примушення ворога до зменшення інтенсивності вогню та, в наслідок цього, зменшення кількості втрат з нашого боку. А також зниження рівня злочинності в регіоні, будівництво мостів, сприяння у будівництві доріг та лікарень, створення належних умов для життя цивільного населення.

Підбиваючи підсумки року ООС, Сергій Наєв оголосив наступні показники:

  • не порушуючи Мінських домовленостей, повернуто під контроль біля 24 км2 території, у тому числі 3 населених пункти (хутір Вільний, Південне, Шуми);
  • перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів майже 4576,7 га;
  • знищено 52655 вибухонебезпечних предметів;
  • відновлено 1000 га територій які вже використовуються в господарських цілях;
  • вилучено з незаконного обігу 374 одиниці зброї, близько 252 кг вибухівки, більше 300 тис. боєприпасів;
  • на користь Держави вилучено матеріальні цінності, які використовувались у незаконний спосіб, вартістю близько 274 млн. грн.

Також у межах ініціативи «Допомога Схід» до лікувальних закладів Донецької та Луганської областей передано медичного майна на суму 5,8 млн грн.

Наприкінці заходу Сергій Філь від імені всієї Луганщини висловив слова подяки генерал-лейтенанту Сергію Наєву та усім військовослужбовцям Об’єднаних сил, які захищають українську державу на Сході. Також очільник області привітав Командувача з Днем народження, що він відзначив напередодні, та вручив йому подарунок.