14 серпня 2019, 16:08

Сформовано новий склад громадської ради при Сватівській райдержадміністрації

     З метою створення умов для ефективної участі громадян і їх об’єднань в управлінні державними справами, 13 серпня 2019 року відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Сватівській районній державній адміністрації, яка є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів із громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Участь у роботі установчих зборів взяли представники громадських об’єднань, які подали документи для участі в установчих зборах, а також представники органу влади.

На початку засідання перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Либа наголосив на тому, що громадська рада повинна бути містком між владою і громадою. Адже тільки за умови співпраці, прозорого та відкритого обговорення  між громадою та владою питань життєдіяльності району можливе прийняття ефективних управлінських рішень.

Ініціативна група, яка організовувала підготовчу роботу по проведенню засідання, забезпечила в повному обсязі виконання поставлених перед нею завдань: призначила дату проведення зборів, їх порядок денний; провела прийом та реєстрацію документів від ІГС району; сформувала відповідно до отриманих заявок список учасників установчих зборів, запросила представників ІГС на засідання установчих зборів.

В ході зібрання було сформовано новий склад громадської ради, куди ввійшли 14 представників інститутів громадянського суспільства району.