Прес-центр16 липня 2021, 11:07

Шановні краяни! Вітаємо вас з 31-ю річницею прийняття Декларації про державний суверенітет України!

16 липня 1990 року 355 депутатів Верховної Ради Української РСР прийняли Декларацію про державний суверенітет України.

В Декларації закріплювалися загальнолюдські цінності та бачення майбутнього України. Зазначалося, що Українська РСР є суверенною національною державою з власним громадянством, а Український народ – єдиним джерелом влади. Документ закріплював право на державний бюджет, свою грошову одиницю та власні Збройні Сили. Ухвалення Декларації про державний суверенітет стало вирішальним кроком до здобуття незалежності України.

Сьогодні перед нами стоїть завдання продовжувати справу наших попередників, гідно й впевнено йти шляхом побудови правової держави й громадянського суспільства.

Відзначаючи визначну подію історії нашого народу, маємо вкотре усвідомити, що сьогоднішній і завтрашній день Української Держави залежить від кожного з нас. Патріотизм, самовідданість, активна життєва позиція, наполеглива повсякденна праця – все це є запорукою подальшого розвитку успішної країни.

У цей день бажаємо вам миру, злагоди та єдності, адже лише спільними зусиллями ми можемо відновити цілісність і суверенність нашої держави.

Нехай у ваших серцях ніколи не згасає вогонь любові до рідної землі, а з кожним подихом здіймається з новою силою заради України та квітучого майбутнього Українського народу!

Слава Україні!

 

З повагою –

 

голова Сватівської райдержадміністрації Олег Клименчуков

голова Сватівської районної ради Людмила Русанова