Прес-центр14 жовтня 2018, 12:10

Шановні мешканці Сватівського району!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди трьох величних свят, які обєднує 14 жовтня, – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та державне свято – День захисника України, яке започатковане Президентом України Петром Порошенком 2014 року з метою вшанування мужності захисників суверенітету та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.
Рішення про встановлення свята захисника України саме у цей день не випадкове, бо козацтво – це звитяжна історія і гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг, а Божа Матір – заступниця й покровителька Українського козацького війська, яка оберігала і надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. 
Ці свята єднають нашу країну й згуртовують український народ перед сучасними викликами та загрозами. Ще ніколи українці не пишалися своєю національною символікою, своїм українським громадянством так, як в останні буремні роки. Немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі. І зараз ми як ніколи це розуміємо!
Захист України - це водночас і праця, і покликання, і присяга самому собі всього українського народу: волонтерів, медиків, військових, мирних громадян, які підтримують армію. Висловлю повагу і вдячність всім, хто став на захист єдності нашої держави. Схиляю голову перед полеглими за волю й незалежність Батьківщини.
Бажаю усім захисникам України здоровя, завзяття, сили та єдності в імя миру та спокою на українській землі. 

Слава Україні! Слава нації! Слава її Героям!

З повагою, голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров