Прес-центр17 серпня 2019, 11:08

Що представлено на фестивалі у міському парку відпочинку?

З 9-00 до 14-30 у Сватівському міському парку відпочинку відбувається виставка сучасного декору UKRAINIAN Lounge ZONE, медовий ярмарок, виставка старожитностей та свято хлібів.

На виставці сучасного декору UKRAINIAN Lounge ZONE представлені роботи з 17 територіальних громад Сватівського району і Сватівського етноцентру «Слобожанська хата». Всі композиції виготовлені власноруч. Це дизайнерські розробки різних речей. Цікавим розділом виставки є  старі меблі та предмети інтер’єру оздоблені та розфарбовані,  композиції з квітів та інших рослин.

Ярмарок меду та виробів з нього представляють найкращі пасічники з усього Сватівського району. Сватівчани та гості міста мають змогу познайомитися з товаром, оцінити смак і придбати якісний продукт за доступною ціною. Торгівельні місця прикрашені іграшковими бджілками, святковими вивісками, цікавинками про цілющі властивості меду.

На виставці старожитностей сватівчани демонстрували багату історію, підтверджену археологічними знахідками, культурно-етнографічними традиціями, всім тим, що характеризує історію розвитку нашої території, є цивілізаційним надбанням і опосередковано впливає не лише на сьогодення, а й на формування майбутнього.

На святі хлібів представлено унікальність, багатство та красу обрядових хлібів. Це свято зібрало кращих самобутніх майстрів-умільців, які продовжують творити та відновлювати прадідівські традиції.