Прес-центр15 квітня 2021, 14:04

Що вирішувала районна комісія з питань ТЕБ та НС?

На теперішній час у Сватівському районі діють карантинні обмеження «помаранчевої зони» щодо COVID-19. Щоб запобігти потраплянню його території до «червоної зони», голова райдержадміністрації Олег Клименчуков провів 15 квітня засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку він очолює.

Крім членів комісії, на її засідання були запрошені суб’єкти господарювання району, які провадять свою діяльність у сфері з надання послуг громадського харчування, та представники засобів масової інформації.

Головне питання порядку денного – заходи із протидії поширенню коронавірусної хвороби.

Під час роботи комісії присутні заслухали оперативну інформацію про ситуацію із COVID-19 на території району. Так, за увесь час досліджень на Сватівщині захворювання підтверджено у 1024 осіб, з яких 188 наразі перебувають на лікуванні, а 836 вже одужали. За минулу добу лабораторно підтверджено 29 випадків на це захворювання.

Увагу володільців закладів громадського харчування голова райдержадміністрації зосередив на необхідності дезінфекції приміщень, використання засобів індивідуального захисту та реалізації продуктів харчування у фасованому й ізольованому вигляді тощо.  

Під час обговорення питання вжиття превентивних заходів щодо поширення коронавірусної хвороби територією району, Олег Клименчуков звернувся до представників місцевих ЗМІ з проханням продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу з цього питання.

За результатами засідання комісії було скориговано алгоритм дій установ, закладів та організацій району, діяльність яких спрямована на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції.