Прес-центр10 березня 2020, 16:03

Шевченківські дні на Сватівщині

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців це - Тарас Шевченко.       

10 березня голова райдержадміністрації Валерій Честних, голова Сватівської районної ради Віта Сліпець, працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, установ, організацій та шкільна молодь району, долучилися до проведення масштабної патріотичної акції «Луганщину єднає слово Кобзаря», що передбачає встановлення рекорду з одночасного спільного читання вголос поеми «Сон»Тараса Шевченка з реєстрацією в Книзі рекордів України.

  Право покласти квіти до погруддя Тараса Шевченка було надано вчителю української мови та літератури КЗ «НВК «Сватівська загальноосвітня школа І ст. – гімназія» Наталії Стешенко та учениці 11-А класу цього закладу, переможниці районного та обласного етапів Всеукраїнської предметної олімпіади з української мови та літератури імені Петра Яцика, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка Юлії Почтарьовій.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу. І серед них — найперший і найголовніший:

Свою Україну любіть,

Любіть її… Вовремя люте,

В остатню тяжкуюминуту

За неї Господа моліть.