Прес-центр29 cічня 2019, 16:01

Соціальний захист населення – одне з пріоритетних завдань виконавчої влади всіх рівнів

21 січня цього року начальник управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації Тетяна Шумакова взяла участь у робочому засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Верховної Ради України, на якому обговорювалися питання призначення та надання населенню житлових субсидій.

У заході взяли участь народні депутати України, голови комісій з питань призначення житлових субсидій районних, міських рад, представники центральних органів виконавчої влади, Рахункової палати України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Пенсійного фонду України, всеукраїнських об’єднань профспілок та організацій роботодавців, громадських організацій, засобів масової інформації.

Відкриваючи слухання, перший заступник голови Комітету Сергій Каплін зазначив, що на теперішній час держава субсидує сімох із 10-ти мешканців України, які не можуть сплатити комунальні тарифи. 

Заступник Міністра соціальної політики Лариса Попова розповіла про механізм дії прийнятої Кабінетом Міністрів України 27 грудня 2018 року постанови за № 1176, згідно з якою з 1 січня 2019 року запроваджено монетизацію житлових субсидій.

За підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидій виплачуватимуться одержувачам для використання цих коштів на власний розсуд. Проте, на першому етапі (до кінця березня 2019 року) цей механізм діятиме лише для тих одержувачів, які звернулися за призначенням субсидії після 1 січня 2019 року.

Під час заходу фахівці з питань соціального захисту центральних та місцевих органів влади обговорили й інші питання, що виникають у процесі розгляду справ з призначення населенню житлових субсидій.