Прес-центр17 липня 2021, 09:07

Сьогодні, 16 липня, у районному центрі відбувся урочистий захід, присвячений першій річниці утворення Сватівського району у нових межах, – малої батьківщини, частки великої України, дорогого серцю краю кожного, хто тут живе

Очолили делегації-учасники заходу з Білокуракинської, Коломийчиської, Красноріченської, Лозно-Олександрівської, Нижньодуванської, Сватівської та Троїцької територіальних громад їх голови.
Приїхали привітати сватівчан й очільники сусіднього Сєвєродонецького району: голова райдержадміністрації Роман Власенко та голова районної ради Володимир Прокопенко.
Розпочалися урочистості з підняття Державного Прапора України, прапорів Луганської області та Сватівського району.
Вперше на площі біля адміністративного будинку районної ради та районної державної адміністрації замайоріли прапори 7-ми територіальних громад новоствореного Сватівського району.
Голова райдержадміністрації Олег Клименчуков та голова районної ради Людмила Русанова першими привітали мешканців Сватівщини зі святом.
«Сьогодні, без перебільшення, особливий день. Це – сторінка нової історії Сватівського району та, водночас, збереження й поширення вже набутих традицій і єднання нових територій для майбутніх досягнень. Саме в такі моменти ми особливо гостро відчуваємо у своїх серцях любов і гордість за свою малу батьківщину, сповнюємося відчуттям єдиної родини», – зазначив у своїй промові Олег Клименчуков.
Приємним моментом урочистостей стала церемонія нагородження мешканців району.
На крайній сесії районної ради, що відбулася у червні цього року, заслуженому тренеру України, тренеру-викладачу відділення годзю-рю карате Сватівської міської ДЮСШ, неодноразову чемпіону України та Європи, голові Луганської обласної федерації Окінавського годзю-рю карате та Рюкю Кобудо Джундокан України, офіційному представнику Міжнародного Союзу карате (IKU) в Україні Олександру Батракову було присвоєно звання «Почесний громадянин Сватівського району». А сьогодні йому вручено саму нагороду та документи до неї.
Громадян, які зробили значний особистий внесок у розвиток Сватівського району, було нагороджено медалями «За заслуги перед Сватівщиною». Цю нагороду було започатковано цьогоріч депутатським корпусом районної ради вже укрупненого Сватівського району.
Відповідно до спільного розпорядження голови райдержадміністрації та голови районної ради цією високою відзнакою місцевого рівня нагороджено:
-Баранова Олексія, керуючого Північним регіоном ПрАТ «Агротон» Білокуракинської селищної ради;
-Березіна Олега, заступника Красноріченського селищного голови;
-Костроміну Світлану, мати-виховательку дитячого будинку сімейного типу с. Тимонове Троїцької селищної ради;
-Кошову Ксенію, керівника СФГ «Каштан» Нижньодуванської селищної ради;
-Мормуля Володимира, фінансового директора ТОВ «Слобожанський завод продтоварів»;
-Надолю Ніну (посмертно), яка багато років очолювала ППА «Лан» Коломийчиської сільської ради;
-Пилипенко Ольгу, медичну сестру Мирненського фельдшерського пункту Лозно-Олександрівської селищної ради;
-Полякову Любов, генерального директора ТОВ АФ «Слобожанська» Сватівської міської ради;
-Рибальченка Станіслава, директора КЗ «Луганська обласна ДЮСШ»;
-Сліпець Віту, Сватівського міського голову.
У міському Народному домі «Сватова-Лучка» митці та майстри з усього району чарували учасників і гостей свята своїми роботами, які були представлені на виставці декоративно-ужиткового мистецтва.
Запальний концерт працівників закладів культури та аматорів художньої самодіяльності району подарував присутнім чудовий настрій та позитивні емоції, незважаючи на дощовий день.