Прес-центр9 липня 2019, 17:07

Сьогодні відбулася перша прес-конференція нового голови облдержадміністрації Віталія Комарницького

Сьогодні, 9 липня, у Сєвєродонецьку відбулася прес-конференція голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького.

«Нам не вдалося поспілкуватися в Станично-Луганському районі у неділю одразу після призначення. Але зрозумійте вірно, що графік приїзду Президента України Володимира Зеленського залежав ще й від можливостей та часу Президента Європейської ради Дональда Туска та погоджувався з багатьма інстанціями. Втім, підкреслю, ця поїздка мала дуже важливе для Луганщини значення. Коли Президент особисто бачить існуючі проблеми, вирішувати їх значно зручніше», – сказав очільник Луганщини.

Тож, вже у четвер Віталій Комарницький братиме участь у засіданні  в Кабінеті Міністрів України, де розглядатимуться проблемні питання Луганщини.

Серед таких питань він окреслив відновлення доріг, будівництво залізничної гілки, підстанції у Кремінній, ситуацію з підтопленням шахт, підвищення якості соціальних послуг тощо.

Як зауважив очільник Луганщини, нова залізнична гілка має з’єднати обласні колії з мережею залізниць України та дозволить постачати вугілля на Луганську ТЕС у місті Щастя.

Щодо побудови електропідстанції у Кремінній він наголосив, що днями вирішено кілька важливих питань за цим напрямом, що дозволить йти за графіком виконання робіт або навіть відкоригувати його.

Необхідне вирішення й соціально значущих для переселенців питань. Зокрема, стосовно терміну ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами.

«Ми маємо все можливе для підвищення якості послуг цій категорії населення. Крім того, це може знизити навантаження на КПВВ», – сказав Віталій Комарницький.

Він зазначив, що Президентом поставлене завдання вже найближчим часом відновити міст у Станиці Луганській.

Також запропоновано організувати рух пасажирських автобусів, щоб літні люди пішки не долали відстань між КПВВ та місцем перетину.