Прес-центр1 червня 2019, 23:06

Сватівчани на святкуванні 81-ї річниці Луганської області

1 червня делегація Сватівського району взяла участь у святкових заходах «Луганщина – це Україна!», які відбулися  з нагоди 81-ї річниці від дня утворення Луганської області у місті Кремінній.

До складу делегації входили заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, представники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, творчі колективи Сватівщини.

Сватівчани гідно та на високому художньому рівні представили творчий потенціал району на виставці майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Традиції, що єднають». Хореографічні колективи «Соняшник» Сватівської районної школи мистецтв ім. В. Зінкевича та танцювально-спортивного клубу «Олером» комунального закладу «Сватівський районний народний дім «Сватова-Лучка» продемонстрували свою виконавську майстерність на обласному фестивалі дитячої творчості «Моя мирна Луганщина!». У фестивальній програмі «З вірою у майбутнє» свою творчість дарували учасники народного чоловічого гурту «Сватівські козаки».

За підсумками  обласного огляд-конкурсу майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України» Сватівський район був відзначений подарунковим сертифікатом на 2 тис. грн та Дипломом ІІІ ступеня управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації й Луганського обласного центру народної творчості за вагомий внесок у розвиток української культурної самобутності, підтримку та розвиток різножанрового мистецтва Луганщини.