Прес-центр27 квітня 2018, 21:04

Сватівчани взяли участь у відкритті ЦНАП Новопсковської ОТГ

26 квітня голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров та декілька працівників райдержадміністрації взяли участь у відкритті Центру надання адміністративних послуг першої в Україні об’єднаній територіальній громаді – Новопсковській.

Відтепер 12 тисяч мешканців Новопсковської ОТГ матимуть доступ до понад 60 видів адміністративних та 20 соціальних послуг, в тому числі, й з оформлення внутрішніх та закордонних паспортів громадян України, у сучасному форматі.

У ЦНАП обладнано 10 робочих місць, які оснащені зручними новими меблями, сучасною технікою - комп’ютером, сканером, принтером, які необхідні для надання адмінпослуг; облаштовано зони очікування, дитячий куточок, приміщення для відпочинку персоналу; впроваджено систему електронної черги.

Новопсковська об’єднана територіальна громада стала прикладом ефективної співпраці громади, взявши участь у проекті ЄС/ПРООН, вартість якого становить 69 746 доларів США. Громада також зробила свій внесок, долучившись до благоустрою території навколо ЦНАП та утеплення будівлі за бюджетний кошт.

Це все стало можливо завдяки реалізації реформи децентралізації, коли спроможні громади отримують більш широкі повноваження та ресурси, але і відповідальність також.