Прес-центр12 липня 2018, 09:07

Сватівщина єднає країну

11 липня у м. Сватове на пл. Привокзальній  відбулися  урочисті заходи щодо підбиття підсумків перебування на Сватівщині  учасників 13-го Гайдамацького Потягу «Визвольних змагань».

Протягом  5 днів на Сватівщині перебували учасники Потягу. Особливу увагу вони приділили облаштуванню туристично-привабливих місць Сватівщини. Вони облаштували частину Преображенської печери, повністю відновили сходи до неї  та поставили огорожу.

 «В минулому році один з учасників Потягу говорив, що Сватівщина асоціюється у нього з місцем, де з неба падають цукерки, тож сподіваюся, що в цьому році у вас залишаться лише позитивні враження від нашого хлібосольного краю» - наголосила заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко.

13 Гайдамацький потяг «Визвольних змагань» став символом єдності та незламності духу самої України. Він несе той патріотизм, ту силу, невмирущу жагу до життя і свободи, яку мають бачити всі українці. Саме так: від серця до серця і будується держава, саме так поширюється те вічне, що має зростати: любов до Батьківщини, до рідного краю, повага до батьків, до своїх захисників та української армії.

Флешмоб хореографічного колективу «Світанок» під керівництвом Світлани Швець та музичне вітання від Анастасії Толстової стали окрасою заходу, а великий запашний пиріг – насолодою для активної молоді Гайдамацького потягу.