Прес-центр20 вересня 2019, 19:09

Сватівщина зустрічає героя

20 вересня на рідну сватівську землю повернувся наш земляк Євген Семидоцький, який перебував у полоні більш ніж дев’ять тяжких місяців.

Під час атаки кораблів Російської Федерації та захоплення артилерійських катерів «Бердянськ», «Нікополь» і буксиру «Яни Капу» у Чорному морі 25 листопада 2018 року Євген та ще 23 моряка потрапили до полону. Та завдяки спільним зусиллям дипломатичних служб, мирним переговорам відбувся обмін полоненими, в результаті чого українські військовополонені  змогли повернутися до України.

Сьогодні на рідній землі – Сватівщині - Євгена зустріли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, його заступниця Катерина Безгинська, перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Либа, голова районної ради Віта Сліпець, заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, учнівська молодь, представники громадськості, військовослужбовці та небайдужі земляки.

Зустріч пройшла дуже зворушливо та тепло. Євгену говорили багато теплих слів, дарували квіти та подарунки. Учнівська молодь та Центр «Сприяння» виготовили плакати на підтримку героя, також подарували йому ляльки-мотанки, як символ оберегу.

Потім у приміщенні Сватівської районної державної адміністрації, у теплій невимушеній атмосфері, керівники області та району поспілкувалися з родиною Семидоцьких. Під час розмови Євген поділився своїми планами на майбутнє.