Прес-центр27 липня 2018, 10:07

Сватівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує

З метою дотримання прав дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, реалізації положення  Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та виконання рекомендацій Луганського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді  щодо соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів,  фахівцями Сватівського РЦСССДМ  здійснюється виявлення сімей з дітьми, які можуть бути постраждалими внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту, проводиться оцінка потреб внутрішньо переміщених дітей, дітей, які проживали/перебували у населених пунктах, віднесених до переліку населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02 грудня 2015 р. № 1275 , які зазнали психологічного насильства, а також інших категорій дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, з метою виявлення  їхніх потреб у соціальних послугах.

  На теперішній час до Сватівського РЦСССДМ  звернулося близько тисячі мешканців  району та внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані  на території Сватівського району, з проханням здійснити оцінку потреб дитини та її сім’ї.

Нагадаємо, усього дитячого населення – 5300 мешканців Сватівського району та 709 внутрішньо переміщених осіб з початку місяця вже здійснено оцінку потреб більше 500 дітей та осіб, що досягли 18-річного віку.   Зважаючи на це, хотілося б звернути увагу громадян, що надання   статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, на сьогодні діючим законодавством, не обмежене термінами. Тобто звернутися із заявою про надання даного статусу ви можете будь-коли. Тому прохаємо вас, не створювати надмірного ажіотажу навколо цього питання. Запевняємо, усіх громадян вислухаємо, оцінка потреб дитини буде здійснена та всі рекомендації  і роз’яснення будуть вам надані.

Мешканців сіл Сватівського району просимо звертатися за роз’ясненнями  до фахівців із соціальної роботи на територій їхніх сільських рад.

За детальнішою інформацією ви можете зателефонувати до  Сватівського  РЦСССДМ : 3-42-67.