Прес-центр1 лютого 2018, 23:02

Тренінгове заняття з вихованцями Сватівського професійного аграрного ліцею державного професійно-технічного навчального закладу

Насильство над дітьми проблема, яка завжди існувала і скоріш за все ще дуже довго буде існувати у сучасному світі. Сучасність демонструє такі його приклади, як смерть дітей від голоду, загибелі їх під час бомбардувань і обстрілу, міжнародних конфліктів. Нерідкі такі форми насильства як торгівля людьми, залучення до жебрацтва, проституція, зневага потребами та інтересами особи. Діти є самою незахищеною і уразливою частиною суспільства, повністю залежною від дорослих і саме по їх провині діти стають жертвами насильства.

Право дітей нашої країни на захист від усіх форм насильства гарантується 28 і 52 ст. Конституції України, відповідно до яких ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському, або такому, що принижує його гідність поводженню чи покаранню. Статтею 10 Закону України «Про охорону дитинства» встановлено, що кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканість та захист гідності. Будь – яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідується законом.

30 січня фахівець із соціальної роботи районного центру служби у справах сім’ї, дітей та молоді Сватівської райдержадміністрації Карпцова Л.В. провела тренінгове заняття «Що таке насилля?  Як захистити себе від насилля?» з вихованцями Сватівського професійного аграрного ліцею державного професійно-технічного навчального закладу. Діти брали активну участь в обговоренні даної проблеми, відповідали на запитання, аналізували життєві ситуації, вчилися робити висновки. Безумовно,  це посіє в дитячих думках зерна поваги один до одного, до молодших та старших за себе, спонукатиме підлітків наслідувати здоровий спосіб життя. Адже саме такі завдання ставлять перед нами, дорослими, соціальні ініціативи держави. Наша мета – не просто захистити юнь від насилля, а навчити, сформувати навички протидії насиллю.