Прес-центр2 cічня 2019, 17:01

У Мілуватці виявлено захворювання на сказ

2 січня голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сватівській райдержадміністрації. Підставою для його проведення стало отримання позитивного результату захворювання на сказ загиблої корови, що утримувалася в одному з особистих підсобних господарств с. Мілуватка.

За результатами роботи комісією прийнято рішення про оголошення неблагополучними пунктами щодо сказу тварин території с. Мілуватка та м. Сватове, польових масивів та мисливських угідь в радіусі 10 кілометрів від осередку виявленого захворювання. Загрозливою зоною визначено мисливські угіддя та польові масиви Сватівської міської ради, Петрівської та Ковалівської сільських рад.

Комісією затверджено план заходів щодо ліквідації сказу, серед яких – проведення відстрілу диких та здичавілих тварин на територіях вищезазначених населених пунктів; продовження роботи по відлову в населених пунктах бродячих собак, котів та диких м’ясоїдних тварин; забезпечення проведення щеплень усіх сприйнятливих до сказу тварин; проведення широкої роз’яснювальної роботи з профілактики сказу тварин.

Іншим рішенням комісії знято обмеження щодо сказу тварин з територій с. Володимирівка, с. Кривошеївка, с. Куземівка, с. Новоселівка, с. Підкуйчанськ Куземівської сільської ради, с. Стельмахівка Стельмахівської сільської ради та польових масивів і мисливських угідь цих сільських рад.