Прес-центр23 квітня 2021, 12:04

У питанні надання соціальних послуг мешканцям Троїцької громади досягнуто компромісу

Нещодавно до Сватівської райдержадміністрації надійшло звернення депутатів Троїцької селищної ради, в якому місцеві народні обранці висловили стурбованість з приводу відсутності на території громади підрозділу управління соціального захисту (УСЗН) райдержадміністрації.

Відповідно до чинного законодавства, з 1 березня 2021 року функції прийому громадян з питань отримання субсидій, пільг, інших видів державної соціального допомоги перейшли від держави (УСЗН райдержадміністрацій) до органів місцевого самоврядування (міських, селищних та сільських рад).

УСЗН райдержадміністрацій тепер здійснюють лише функції з прийняття рішень про надання чи ненадання громадянам того чи іншого виду фінансової підтримки від держави, перевіряють наявність підстав для призначення такої допомоги, проводять саме нарахування та виплату (чи перерахунок) коштів.

Звісно, що такі кардинальні зміни потребують певної адаптації до нових умов роботи, як посадовців, так і самих громадян.

Голова райдержадміністрації Олег Клименчуков вирішив з’ясувати обставини справи й обговорити її «на місці». Тому 23 квітня, разом з начальником УСЗН Сватівської райдержадміністрації Тетяною Шумаковою, відвідав смт Троїцьке з робочою поїздкою.

Оскільки саме цього дня проходило пленарне засідання Троїцької селищної ради, керівник району взяв у ньому участь.

Більшість питань, винесених на сесію, стосувалися врегулювання земельних відносин. Також депутати заслуховували звіт про виконання бюджету Троїцької селищної ради за 2020 рік та звіт директора Центру надання комунальних послуг про роботу цього місцевого комунального підприємства у минулому році.

Питання стану автомобільних доріг, місцевих та тієї, що сполучає селище з новим районним центром, а також питання соціального захисту населення громади, Олег Клименчуков обговорював з керівництвом селищної ради – головою Демидом Палагном, його заступницею Світланою Охрицькою – та працівниками виконавчого комітету ради, які відповідають за соціальну роботу.

В результаті обміну думками було досягнуто домовленостей стосовно дій райдержадміністрації та селищної ради на період пристосування до нових умов роботи, розроблено алгоритм взаємодії фахівців УСЗН Сватівської райдержадміністрації та Троїцької селищної ради.

«Вважаю, що Сватівською райдержадміністрацією забезпечено права мешканців Троїцької громади на соціальний захист. Ми простежимо, як запрацює розроблена сьогодні схема, й, у разі необхідності, повернемося до цього питання, щоб скоригувати подальшу спільну роботу у цьому напрямку», – сказав голова райдержадміністрації, завершуючи робочу зустріч.