Прес-центр4 червня 2019, 18:06

У селі Гончарівка після реконструкції відкрили стадіон

З метою покращення спортивної інфраструктури для занять фізичною культурою і спортом за кошти Державного фонду регіонального розвитку та районного бюджету протягом 2018-2019 року в районі реалізовувався  проект «Капітальний ремонт стадіону СРКПЗОВ «Гончарівський», загальна сума якого склала 2716,209 тис. грн, з них кошти місцевого бюджету – 612,855 тис. грн.

На сьогоднішній день ремонтні роботи завершені в повному обсязі: проведено капітальний ремонт трибун, роздягальні, тренажерної зали, душової, туалету, огорожі та вхідної арки; заасфальтовано бігову доріжку, майданчики для волейболу та баскетболу, під’їзд до стадіону; замінено дах тиру.

4 червня відбулося урочисте відкриття реконструйованого стадіону. Святковий захід відбувся за участі голови Сватівської райдержадміністрації Дмитра Мухтарова, народного депутата України Віталія Курила, в.о. заступника голови Луганської облдержадміністрації Сергія Олейнікова, начальника управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації  Антона Волохова, голови Луганської обласної федерації футболу Ігоря  Шопіна, начальника Сватівського ВП ГУНП у Луганській області Рушана Волкова, начальника міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Луганській області Івана Борзила, депутата Сватівської районної ради Олексія Борзило, колишнього директора радгоспу «Учбовий» Леоніда Арестенка,  Гончарівського сільського голови Євгена Книша, очільників територіальних громад, керівників державних установ району, юних спортсменів, мешканців району.

Розпочався захід урочистою церемонією підняття Державного Прапора України та прапора Сватівського району за участі ветерана спорту Леоніда Гайдидея, тренера-викладача відділення карате-до Сватівської дитячо-юнацької спортивної школи Олександра Батракова та юнаків - членів збірної футбольної команди Сватівської ДЮСШ.

У вітальному слові голова райдержадміністрації Дмитро Мухтаров наголосив на тому, що спортивне життя у Сватівському районі набирає обертів і свідчення тому – відкриття стадіону, спортивних майданчиків, перемоги спортсменів у численних змаганнях, в тому числі і за межами  Сватівщини.

До привітань долучилися і почесні гості, які зазначили, що на Сватівщині на високому рівні задовольняють спортивні потреби населення та висловили впевненість, що відновлений  стадіон надасть можливість проводити змагання як районного, так і обласного значення. Облаштовані на стадіоні спортивні майданчики нададуть змогу дітям та молоді Сватівщини розвивати різні види спорту.

Ігор Шопін та Віталій Курило вручили подарунки вихованцям відділення футболу Сватівської ДЮСШ.

По завершенню урочистого заходу  у товариському футбольному матчі зустрілися команди Сватівського ВП ГУНП у Луганській області та села Гончарівка.

Самодіяльні аматори району подарували учасникам та гостям свята свої творчі виступи.