Прес-центр20 липня 2018, 15:07

У Сватівській райдержадміністрації обговорено питання розвитку зеленого туризму у Луганській області

20 липня, у Сватівській райдержадміністрації, відбулася регіональна нарада на тему: «Сільський зелений туризм як напрямок розвитку сільських територій Луганської області», у якій брали участь голова Сватівської районної державної адміністрації Мухтаров Д.Х., заступник директора Департаменту – начальник управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська, виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко, представник відділу виробничої безпеки та життєдіяльності  Норвезької ради у справах біженців Ганна Решетова, виконавчий директор кризового медіа-центру «Сіверський Донець», голова Асоціації з розвитку туризму в Луганській області Олег Невениця, заступник начальника відділу залучення інвестицій та туризму управління інвестиційної діяльності, підприємницької та цінової політики Департаменту економічного розвитку та туризму Луганської облдержадміністрації Світлана Алхімова, начальник управління економічного розвитку райдержадміністрації Людмила Кобзева, представники районних державних адміністрацій та сільських рад Луганської області, ЗМІ.

Учасниками наради обговорювали питання необхідності розвитку сільського зеленого туризму, який може забезпечити не лише позитивний туристичний імідж, а й сприятиме розвитку інфраструктури територій регіону, створенню нових робочих місць для населення.

Як зазначив Дмитро Мухтаров, Сватівський район має досить потенціалу для розвитку зеленого туризму. На території району є історичні місця та пам’ятки архітектури, а Сватівські краєвиди можуть слугувати для створення привабливих туристичних маршрутів. Також очільник району розповів і про Сватівчанина  Віктора Гулого, який в цьому році, у власному гаражі, відкрив музей радіотехніки.

Людмила Кобзева продемонструвала присутнім відеоролик «Сватівщина туристична» та презентацію «Сватівщина туристична. Перспективи розвитку туризму Сватівського району».

По завершенню зустрічі на гостей району чекала захоплююча екскурсія музеями Сватівщини.