Прес-центр17 вересня 2021, 15:09

У Сватівському районі відбулися урочистості до Дня рятівника

Це професійне свято встановлено Указом Президента України у 2008 році на честь сильних і сміливих людей, які за покликом серця обрали шляхетну і ризиковану професію, що вимагає від них запасу міцності, щоденної мужності і справжньої відваги. Долаючи небезпеку, виходячи один на один зі стихією, вони рятують найдорожче у світі – людські життя.

Вітали з професійним святом працівників та ветеранів аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань служби цивільного захисту Сватівщини 17 вересня на майдані Злагоди районного центру.

 «Висловлюємо щиру подяку рятувальникам Сватівського району за врятовані життя, самопожертву, сміливість, професіоналізм під час виконання службового обов’язку. Адже здатність співчувати і допомагати в біді – це риси, які притаманні обраним і кращим», – зазначив у своєму виступі заступник голови Сватівської райдержадміністрації Борис Руденко.

Також вітали вогнеборців голова районної ради Людмила Русанова, керівництво усіх семи територіальних громад, які входять до складу району, керівники обласного та районного управлінь ДСНС.

За багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди професійного свята чимало службовців та працівників органів, підрозділів і місцевих пожежно-рятувальних служб Сватівського району були відзначені державними та відомчими нагородами, відзнаками Всеукраїнської спілки ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга», Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна», відзнаками й подарунками Сватівської районної ради та Сватівської райдержадміністрації, територіальних громад району.

Окремі офіцери органів ДСНС, що несуть службу на теренах Сватівщини, отримали чергові спеціальні звання середнього начальницького складу.

Завершилися урочистості святковим концертом за участі творчих колективів та виконавців Народного дому «Сватова Лучка».